Lobster Friday bij BØFF
Geniet elke vrijdag van een heerlijk bedreide kreeft
Elke vrijdag is het feest bij BØFF tijdens de speciale Lobster Friday! Dit is dé gelegenheid voor u om te smullen van een vers en exclusief kreeftendiner in ons sfeervolle restaurant.
Onze kreeften worden volgens de traditionele thermidor-methode bereid. Dit proces begint met het koken van de kreeft in een heerlijke bouillon, samengesteld uit water, wijn, azijn en verse groenten. Vervolgens wordt de kreeft overgoten met een rijke, romige saus waardoor u de ultieme smaakbeleving krijgt. Heeft u liever een andere bereidingswijze? Dat is voor ons geen probleem! In overleg met onze chef-koks kunnen we de kreeft precies bereiden, zoals u dat het lekkerst vindt.
U heeft bij ons de keuze tussen een hele kreeft (€39,50) of een halve kreeft (€27,50), afhankelijk van uw voorkeur en eetlust.
Wilt u zeker zijn van uw plekje? Reserveer dan minimaal één dag van tevoren, voor 20:00 uur. Zo hebben wij voldoende tijd om de kreeften op tijd voor u te bestellen. Reserveren kan eenvoudig via de onderstaande knop of door telefonisch contact op te nemen met onze collega’s via 077-397600.
Lobster Friday Weetjes
Wist u dat...
…u de leeftijd van een kreeft kan achterhalen door naar de ‘jaarringen’ te kijken? Net als bomen hebben kreeften jaarringen, deze zijn te vinden op de oogstelen en op delen van hun maag. Kreeften kunnen bovendien een indrukwekkende leeftijd bereiken—sommigen worden namelijk zelfs meer dan 100 jaar oud!
…kreeften in staat zijn om hun ledematen te laten teruggroeien? Dit komt goed van pas, aangezien kreeften graag solitair leven. Bovendien loopt een ontmoeting met soortgenoten vaak uit op een conflict, waarbij een kreeft weleens een schaar of voelspriet kan verliezen. Gelukkig groeien deze dus vanzelf weer terug.
…kreeft eten vroeger niet werd gezien als een luxe delicatesse? In de 17e eeuw werd kreeft namelijk beschouwd als armeluisvoedsel. Gevangenen kregen soms drie keer per week kreeft, en ook varkens kregen het als voer. Wat ooit als straf gold, staat nu bekend als een culinaire delicatesse.